Een pruik om medische redenen

Volgt u een oncologische therapie (chemo)? Dan heeft u bij aankoop van een pruik recht op tussenkomst van de mutualiteit. Ook voor klanten met Alopecia (kaalheid) geldt dezelfde tussenkomst van de ziekteverzekering. Samen bekijken we in alle rust en discretie de pruik of het haarstuk dat het beste past bij uw gelaatsstructuur. We hebben een ruim aanbod in ons haarinstituut. Liever een andere kleur? Op basis van onze catalogus bestellen we de door u gewenste pruik, die we zeer vlug voor u in huis hebben.

Onze klanten vertellen

  • G.S. - Halle

    “Zo’n 5 jaar geleden onderging mijn zus een borstamputatie. Zij had een pruik nodig en ze is toen zeer goed en professioneel geholpen door Elithair. Nu ik in dezelfde situatie zit en ook mijn haar verlies door chemo, ben ik erg blij met het fijne contactje dat mijn zus mij heeft gegeven. Ondertussen bleek Elithair te zijn overgenomen door Guido Verschroeven en zijn dochter Elena, die het haarinstituut nu leidt. Elena is na mijn telefoontje samen met Guido onmiddellijk bij mij thuis gekomen met stalen en modellen, om ook mij aan een mooie pruik te helpen. Dat verliep allemaal heel vlot, na 2 weken al kreeg ik mijn pruik.

    Mijn chemobehandeling is gestart in januari en loopt nog een tijdje. Er volgen ook nog een operatie en bestralingen. Best een lange periode als je bekijkt dat mijn haar vanaf de 2de chemo begon uit te vallen. Maar dankzij Elena voel ik mij goed met mijn pruik. Ze valt heel natuurlijk. Als je het niet weet, zie je haast niet dat ik een pruik draag. Ik heb ook goede verzorgingsproducten gekregen, ik was de pruik elke week en ik spuit er een beetje lak op. Zelfs mijn kapster, waar ik normaalgezien elke zaterdagmiddag vaste klant was, ziet het niet. Dat geeft vertrouwen. Een geluk is dat ik goed verzekerd ben, waardoor ik beroep kan doen op de mutualiteit en ziekteverzekering voor terugbetaling. Guido en Elena houden bovendien contact en als mijn behandeling het binnenkort toelaat, mag ik langsgaan voor een massage om mijn haargroei weer te stimuleren.

    Ik ben zeer tevreden en raad Elithair haarinstituut aan iedereen aan. Want haarverlies door chemo bij kanker of door een andere ziekte is niet te onderschatten en het is alleen maar een pluspunt als je dan geholpen wordt door mensen die gespecialiseerd zijn in pruiken.”

    G.S. – Halle

Maak uw Afspraak