Elithair Haarinstituut , Keerbergse steenweg, 4, 3150 Haacht, tel 0473 745 971
Wij bieden een oplossing voor elk haarprobleem.

Haarproblemen oplossen

Veel mensen kampen met haarproblemen. De oorzaken zijn divers, van stress tot chemotherapie, brandwonden, littekens, Alopecia, haaruitval door zwangerschap en meer. Bij Elithair Haarinstituut weten we hoe erg dat is en bieden we een ruime waaier aan doeltreffende haarbehandelingen voor iedereen met:

 • Haarproblemen: dunnere haargroei, breekbaar, dof, vet haar, roos enz.
 • Hoofdhuidproblemen: rode vlekken, allergie, jeuk, schilfers enz.
 • Haarverlies: haaruitval en kaalheid bij mannen en vrouwen

Het belang van de haardiagnose

Om tot de juiste behandeling te komen, starten we met een haaranalyse. Zo krijgen we precieze informatie over de staat van uw haar (uitwendig en inwendig), die ons toelaat een doeltreffende haarbehandeling op maat uit te werken.

Onze werkwijze:

 • Analyse van de hoofdhuid
 • Analyse van de haarwortels met microscoop
 • Identificatie van het probleem
 • Advies over de mogelijke behandelingen

Haarbehandeling en producten van Clinique du Cheveu

Tijd voor de effectieve haarbehandeling. Vaak een combinatie van haarproducten, vitaminesupplementen en lotions die inwerken op de haarwortel, shampoos zonder silicone en parabenen voor optimale hygiëne … wij werken enkel met natuurlijke producten van topkwaliteit, van Clinique du Cheveu.

De basis leggen we in ons haarinstituut, maar de producten gebruikt u thuis veilig verder. Een regelmatige controle in ons salon is geen overbodige luxe voor een goede opvolging en nazorg. We helpen ook graag met massages en essentiële oliën die zuiverend inwerken op de haarwortel.

Op zoek naar een doeltreffende haarbehandeling? Laten we starten met een haaranalyse.

Onze klanten vertellen

 • K.S. – Kapellen

  “De oorzaak van mijn haarverlies was het geneesmiddel cortisone, dat ik onder medisch toezicht moest innemen. Ik wilde echt wel iets aan mijn steeds dunner wordende haar doen, want voor je zelfvertrouwen is het geen cadeau. Kale plekken had ik nog niet, maar toch geraakte ik in paniek als er nog maar iemand achter mij liep.

  Via mijn schoonzusje kwam ik bij Elithair terecht, het kapsalon en haarinstituut van haar dochter. Ik onderging een professionele haaranalyse, die een namiddag in beslag nam. Vervolgens bespraken we de producten die nodig waren voor de haarbehandeling. Die bestond uit een shampoo, conditioner, olie en spray voor mijn haarverzorging thuis.

  Ik kreeg het advies om de producten 2 à 3 keer per week te gebruiken. Nu is het zo dat ik erg droog haar heb, dus sinds de start van mijn haarbehandeling een half jaar geleden, heb ik het gebruik geminderd tot 1 keer per week. Maar dat is goed zo, want de situatie heeft zich ondertussen genormaliseerd, mijn haargroei is verbeterd. Verder laat ik mij ook met voedingssupplementen begeleiden door een huidarts, want ik ben nog steeds genoodzaakt om cortisone te nemen. Echter, de combinatie van de producten van Elithair met de medicatie van de huidarts helpt mij echt vooruit en daar ben ik dankbaar voor. Ik woon best ver van Elithair, dus regelmatig binnenspringen doe ik niet en is ook niet nodig. Wel heb ik weer meer zelfvertrouwen, en daardoor zet ik terug vlugger de stap om gewoon naar de kapper te gaan.”

  K.S. – Kapellen

 • I.D.V. – Landen

  “Tijdens een stressvolle periode kreeg ik last van haarproblemen zoals heel dof haar en haaruitval. Omdat dit steeds erger werd, besloot ik om professionele hulp te zoeken. Die vond ik via een vroegere collega bij Elithair haarinstituut. Tijdens een afspraak werden mijn hoofdhuid en haar goed onderzocht met een microscoop en zo kon de haarbehandeling starten.

  Het werd een combinatie van 2 shampoos, een lotion en vitamines om mijn haar van buiten en van binnenuit terug sterker te maken. De shampoos mocht ik gebruiken volgens een tweewekelijks schema: 3x wassen met de ene shampoo en 1x met de andere. Ondertussen was ik mijn haar nog maar 2x per week, omdat mijn hoofdhuid minder vet geworden is. Je komt zeer lang toe met de producten en dat is een voordeel. En het allerbelangrijkste: er is echt wel resultaat. Mijn haar is minder dof en ook weer dikker. Ik heb gekleurd haar en als je weinig haar hebt, valt die nogal snel open waardoor de hoofdhuid en uitgroei goed zichtbaar zijn. Dat is nu minder het geval en daar ben ik erg blij mee. Mijn zelfvertrouwen kreeg een boost.

  Als je ook ernstige haarproblemen hebt, adviseer ik dezelfde professionele hulp. Elithair haarinstituut heeft mij super goed geholpen. Transparant en zeer duidelijk wat betreft de verwachtingen en oplossingen. Niet twijfelen om hen te contacteren.”

  I.D.V. – Landen

 • M.A. D.M. – Begijnendijk

  “De laatste tijd werd mijn haar steeds dunner, best lastig. Bij elke wasbeurt en tijdens het kammen kwam er haar mee los, niet fijn. Daarom raadde mijn kapper me aan om contact op te nemen met Elithair haarinstituut. Daar viel me direct de professionele aanpak op. Om me optimaal te kunnen helpen, werd er gestart met een haaranalyse. Dat gebeurde met zo’n spectrometer, die goed kan identificeren wat er precies aan de hand is. De test leidde tot een diagnose. Te veel silicone aan mijn haarwortels bleek de oorzaak. Silicone zit in shampoo. Het laat de haren glanzen, maar het dringt in de haarwortels en laat de hoofdhuid als het ware stikken.

  Elithair bood vervolgens een massage aan om de bloedsomloop naar mijn hoofd toe te bevorderen. Verder kreeg ik een aangepaste shampoo en conditioner mee voor mijn haarverzorging thuis, alsook voedingssupplementen om mijn haar van binnenuit te versterken. Nu, na 2 maanden, ondervind ik de positieve effecten. Ik ben tevreden en ik verlies minder haar. Ik ga zeker nog terug naar Elithair als ik nieuwe haarproducten nodig heb. Ze hebben me daar prima geholpen, ze zijn vriendelijk en competent.”

  M.A. D.M. – Begijnendijk